BELANGRIJK

Persbericht 14/01/2021 – Olivier SCHMITZ, Gouverneur van de provincie Luxemburg

Gisteravond en vanmorgen viel er heel wat sneeuw overal in provincie Luxemburg. Gezien de aangekondigde weersomstandigheden zal deze dit weekeinde nog aanwezig zijn. Daarom zullen waarschijnlijk veel Belgen zich willen verplaatsen om van onze prachtige besneeuwde landschappen te genieten.
Toeristen blijven natuurlijk welkom in provincie Luxemburg. Onze hele provincie zal toegankelijk zijn. Veel politieploegen zullen nochtans op het terrein verspreid worden om het verkeer te reguleren (en maatregelen nemen in geval van files) en waken voor de naleving van maatregelen betreffende de gezondheidssituatie.
Ik herinner jullie eraan dat provincie Luxemburg tal van mogelijkheden biedt om optimaal van de sneeuw te genieten. Die is op bijna het hele grondgebied aanwezig. Plan jullie reis om ervoor te zorgen dat jullie uitstapje bij ons zo soepel mogelijk verloopt. De toeristische informatiekantoren zijn er om toeristen te informeren.

Het bosmassief van het Grote Woud van Saint-Hubert strekt zich uit over 100.000 ha en heeft talrijke mooie plekjes die ook zonder sneeuw veel plezier bieden.

Neem contact met ons op, wij geven u hierover graag meer informatie: +32 61 61 30 10 (7 dagen op 7 van 9u30 tot 16u30)